Om företaget

Lieksan Laatuherkut Oy – en ledande kontraktstillverkare av livsmedelsmassa


Tradition i vardagen

Lieksan Laatuherkut Oy tillverkar kallkonserverbara och färska livsmedelsmassor, t.ex ekologiska rotpuréer, grötar, kryddsmör, smältostar, kvarger och pasha. För våra produkter använder vi ingredienser av hög kvalitet och i möjligaste mån inhemskt, varav en del kommer från lokala producenter i närområdet.

Vår årliga produktionskapacitet är cirka 3,5 miljoner kilo. Det mesta av detta består av våra private label -produkter samt produkter för kontraktstillverkning. Trots den enorma totalvolymen kan vi även tillverka små produktsatser på några hundra kilo. Vi använder traditionella tillverkningsmetoder, men strävar efter effektivitet genom automatisering.

Vi började vår verksamhet 1994 vid Lieksanjoki på samma plats där andelsmejeriet hade bedrivit sin verksamhet sedan 1905. Till början tillverkade vi främst mejeriprodukter huvudsakligen för Valio, men snart började vi i sidan om även med kontraktstillverkning och egna produkter. Vid ett generationskifte 2004 utvidgades vårt produktsortiment till att även omfatta rotmassor. I framtiden kommer vi att fokusera allt mer på kontraktstillverkning.

Som partner är vi snabba of flexibla, och kan reagera snabbt på våra kunders behov och fatta snabba beslut när de behövs.


Framgångsprodukternas hem

Egeninitiativ och kontinuerlig utveckling är en viktig del av vår framgång. Genom att följa en föränderlig miljö har vi också utvecklat våra egna prisbelönta produkter som konsumenterna förälskat sig i. Under den kooperativa mejeritiden föddes bland annat kärnmjölk, Hovi-osten samt Lieksan pasha i vår produktionslokal. Alla dessa tillverkar vi även idag hundratusentals burkar av årligen. 2000-talets höjdpunkter har till exempel varit Pirkkas ekologiska morotspuré (2007) och risgrynsgröten som nådde finalen i Tähtituote-tävlingen 2008. Vi har lång erfarenhet av livsmedelsproduktutveckling och ett högt självförtroende. Denna kunskap vill vi ställa till ert förfogande.Kontakt