Kontraktstillverkning


Tjänstepaket

Alla våra tjänster är tillgängliga antingen individuellt eller som ett nyckelfärdigt paket som täcker hela processen från produktutvecklingen till butikshyllan.

  1. Kunden
  2. Produktutveckling
  3. Skaffande av råvaror och förpackningsmaterial
  4. Tillverkning och förpackning av produkter
  5. Lager-, frakt- och transporttjänster


“Vi tänkte på att göra ett eget kryddsmör till vår restaurang. Jag kontaktade Lieksan Laatuherkut och sedan började det hända. Produkten var klar för första smaktestet inom en vecka och färdig för produktion inom tre veckor. Våra första märkesprodukter var klara sex veckor efter jag först kontaktade Lieksan Laatuherkut.”

Markku Hautala, handlare
K-Citymarket Järvenpää

Produktutveckling skapar framgångshistorier

Produktutvecklingen är det viktigaste steget i en livsmedelsprodukts livscykel. Det är under denna fas som vi skapar produktens smakprofil, väljer råvarorna, definierar produktens värdeerbjudande och skapar en grund för en kostnadseffektiv industriell tillverkning. Som pionjärer av livsmedelsutveckling kan vi ta ansvar för hela processen från produktdefinitionen till hållbarhetstestningen.

Testerna utförs i vårt eget livsmedelslaboratorium och vid behov i ett ackrediterat partnerlaboratorium. Alternativt kan vi utveckla produkten i samarbete med kunden. En typisk produktutvecklingsprocess pågår mellan några veckor och några månader.


Från råmaterial till färdig produkt

Med fyra moderna linjer producerar vi kallkonserverbara livsmedelsprodukter från soppor till puréer och från gröt till ostmassa. Vi tillverkar våra kvarger med hjälp av den traditionella vassleextraktionsmetoden. Hela tillverkningsprocessen styrs av kvalitetssystemet FSSC 22000.

Vi kan både varm- och kallpacka produkterna. Varma produkter kyler vi snabbt genom sugkylning, vilket garanterar en utmärkt hållbarhet. Vi har sex automatiserade förpackningslinjer. Dessutom har vi även robotiserat pallpackningsprocessen. Vi förvarar våra kylda färskprodukter i vårt egna kallförråd med temperatur mellan 0 och +4 grader för att invänta transport till centrala lager eller butiker. Vi har också ett frysrum och ett varmrum till vårt förfogande.


Råvaror och förpackningsmaterial

Vi har goda kontakter med pålitliga leverantörer av råvaror och förpackningsmaterial. Därför kan vi underlätta kundens arbete genom att ta ansvar för anskaffningen av råvaror och förpackningsmaterial, men om kunden önskar kan de ta hand om dessa även själv.

Effektivitet i lagringen

  • Varje dag skickar vi tusentals kilo kylförvarade livsmedel till centrallager och direkt till butikerna.
  • Vi kan ta ansvar för mellanlagringen av produkterna i vårt kallförråd, frysrum eller varmrum.
  • Vi palleterar och etiketterar försäljningssändningarna och sköter om avsändningen och frakten till den överenskomna destinationen.
  • Denna effektiva interna logistiken ökar vår flexibilitet och effektivitet.
  • Vi använder ett modernt ERP-system för lagerhantering, produktsatsspårning, och produktionskontroll.


Kontakt