Lieksan Laatuherkut Perinteistä Nykypäivään

Perinteinen kokkelipiimä

Kokkelipiimä on rahkamaitovalmiste, luonnollinen suomalainen perinnetuote ilman lisäaineita. Kevyt hyvän olon tuoja jonka perinteet löytyvät 1800-luvulta jolloin sitä käytettiin ympärivuotisena ruokana. Kokkelipiimä valmistetaan perinteisellä tavalla täysmaidosta josta on kuorittu huomattava osa rasvaa pois.

kokkeli2

Kokkeila tarjotaan aterioiden ohessa, keittojen ja liharuokien lisukkeena pienestä kulhosta tarjoiltuna. Kokkelia voi käyttää sellaisenaan suoraan purkista tai lisäämällä siihen tilkan maitoa/ kermaa.

Kun kokkelin höystää sokeroidulla marjasurvoksella saa siitä herkullisen jälkiruoan. Puolukan, mansikan ja hillan lisäksi kannattaa kokeilla myös hunajaa. Kokkelipiimästä valmistuu vaivattomasti vähärasvaiset täytteet piirakoihin ja kakkuihin.

Lisäämällä vaikkapa hienonnettua savu- tai säilykekalaa saa kokkelista maukkaan välipalan, mausteeksi riittää ripaus aromi- tai sipulisuolaa.

kokkeli_annos